Stroiteli.bg
Търсене
Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? BASF стартира своя глобален проект с експерименти за ученически лаборатории Kids’ Lab МРРБ осигурява над 4.1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините през 2018 г. преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ СТАТИИ


AquaDrain® Т+ - капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки

AQUADRAIN® Т+ - КАПИЛЯРНО ПРЕКЪСНАТА ДРЕНАЖНА СИСТЕМА ЗА ПЛАВАЩО ПОЛАГАНЕ НА НАСТИЛКИ


ноември 2016

ardex

Капилярно прекъснатият дренаж предпазва от „капаните“ на плаващото полагане.

AquaDrain® Т+ е оптимална, капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки от естествен камък и бетон. Тя осигурява бързо и постоянно отводняване на настилката и предотвратява образуването на затлачване, появата на плевели и петна от влага по настилката. Благодарение на оптималната си опорна повърхнина AquaDrain® Т+ предотвратява точковото натоварване.

Може да се полага директно върху филц или чакъл. Филтриращата функция на геотекстила не позволява образуване на изцветявания.

ardex

Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване.

Със своите дренажни отвори от над 95% AquaDrain® T+ предлага най-добрата възможност за отводняване и е най-мощната дренажна система за балкони и тераси. От въвеждането  си през 1987 г. AquaDrain® T+ показва безупречно приложение и никакви щети.

ardex

Дренажните канали на системата образуват капилярно прекъснат въздушен слой, който предотвратява придвижването на застоялата вода обратно към настилката и образуването на петна. Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване.

AquaDrain® Т+ в комбинация с дренажната решетка осигурява лесно и плавно изпълнение на преходите.

Доказано: AquaDrain®  Т+ е най-бързият от всички дренажи!

След изпитвания  в института в Гревен AquaDrain® Т+ достига най-добрите показатели за отводняване от всички дренажни системи за балкони и тераси  (Протокол Nr. 1.1/16802/515.1-2002).

Сигурност и при недостатъчен наклон на покрива

Често в практиката не се постига изисквания наклон на покривите от минимум 2%. При намаляването му се влошава и отводняването.  В този случай монтирането на капилярно прекъснатата дренажна система AquaDrain® Т+ дава допълнителни резерви за сигурно отводняване.

При AquaDrain® Т+ и наклон само 1% водата се оттича два пъти по-бързо отколкото при едрозърнест пясък и изолация с 2% наклон. Благодарение на обезвъздушаващата функция на дренажа и пълноплощното полагане на настилката е изключена появата на хидростатично налягане.

Разпределението на тежестта предпазва изолацията.

Дренажната система AquaDrain® Т+ има опорна повърхнина от около 66%. Така се постига разпределение на тежестта и се предотвратяват точкови натоварвания и въздействието на хоризонтални сили. Необходимостта от допълнителни защитни слоеве и подложки отпада.

Доказано: Подобряване на шумоизолацията  до 25 dB.

След изпитвания лабораторията във Висбаден установява, че при полагане на AquaDrain® Т+ в комбинация с различни изолации и настилки шумоизолирането се намалява до +25 dB. Това е интересно решение при саниране на стари балкони с конзолни плочи.

ardex

жьоагжьаоог

ardex

АRDEX

 

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright