Stroiteli.bg
Търсене
Откриват разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София

Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София


16:37 ч., 28.05.2018 г.

На официална церемония днес беше даден старт на Фаза 3 от проекта Логистичен парк Ист Ринг край София. Специалното събитие „Първа копка“ събра много официални гости, сред които кмета на Община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на изпълнителната власт и на инвеститора. Инвеститор на проекта Логистичен парк Ист Ринг е Ист Ринг ЛП ЕООД, 40% от капитала на което се притежава от международния инвестиционен фонд East Balkan Properties. Това е поредната инвестиция на East Balkan Properties в недвижими имоти в България.

„Чрез инвестиции можем да дадем на младите хора възможност за развитие. Такъв пример е този проект - добро сътрудничество между инвеститора и община Елин Пелин, което ще доведе до развитие на района и работа за младите“, каза Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ. „Община Елин Пелин се налага като притегателен център за логистични бази“, каза кметът на общината инж. Ивайло Симеонов.

Фаза 3, на която днес беше даден старт за изграждане, е сграда – сух склад - с разгъната застроена площ 12 800 кв. м., подходяща и за леко производство. Светлата височина в складовите площи е  10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова конструкция, ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM.

Предвижда се обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г. Инвестицията в обекта се предвижда да бъде в размер над 12 млн. лева без ДДС.

Това е част от цялостния проект Логистичния парк Ист Ринг, който се намира в непосредствена близост до София. Разположен е между двете входно-изходни магистрали „Хемус“ на ключовия път Солун-София-Варна/Видин и магистрала „Тракия“, която свързва София с Бургас и Истанбул, столичният Околовръстен път и на 6 км. от гара Елин Пелин. Разположението на парка до град Елин Пелин и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава много възможности за клиентите на парка за наемане, както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници, а от друга страна - осигуряване на работни места и заетост за населението от тези селища.

Логистичният парк Ист Ринг се простира на площ от над 220 000 кв м., с потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Общо е  планирано изграждането на 10 сгради. Необходимата инфраструктура е напълно изградена. Към днешна дата инвестицията в целия проект Логистичен парк Ист Ринг възлиза на приблизително 21 млн лева без ДДС. Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече успешно функционират две сгради - сухи складове с РЗП от 12 800 кв.м. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги „Карго партнерс“ и на "Евро 07" - водещ дистрибутор на авточасти. Първата сграда получи през 2016г. отличието „Сграда с елементи на зелена архитектура“ на Националния конкурс „Сграда на годината“.

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright