Stroiteli.bg
Търсене
Откриват разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


BASF стартира своя глобален проект с експерименти за ученически лаборатории Kids’ Lab

BASF стартира своя глобален проект с експерименти за ученически лаборатории Kids’ Lab


16:19 ч., 23.01.2018 г.

BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab – световната образователна програма за експерименти по концепция на BASF за ученически лаборатории. Първото събитие ще се състои на 26.01.2018 г. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, а партньори на инициативата са Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и София Тех Парк. Семинарите са с продължителност от 90 минути, предвидени за деца от 8 до 12 години и ще се провеждат всеки втори петък в периода януари-юни 2018 г. Максималният брой на една училищна група е до 30 деца.

Темата, с която ще се занимава лабораторията е свързана със здравословното хранене – въпрос, който засяга все повече хора в забързаното и динамично ежедневие. Насочена към малките изследователи, тя поставя изключително важния въпрос – защо плодовете и зеленчуците са цветни и полезни за здравето? Програмата използва модерни образователни методи и представя темата посредством три вълнуващи експеримента, в които децата могат да разберат кои са полезните съставки на храните и да научат как да ги анализират.

„Предлагаме условия за самостоятелно провеждане на експериментите, които целят да запознаят децата с полезни факти за храненето и да ги насърчат да въведат положителни промени в хранителните си навици“, споделя Юлиана Николова, координатор на Kids’ Lab на BASF за България.

Образователната инициатива на компанията е насочена към интересни „изследвания и открития“. В съответствие с глобалната стратегия на BASF за корпоративно гражданство, успехът на социалните инициативи на компанията се измерва все покатегорично в степента на тяхното социално въздействие. Освен по-силното въздействие, друга отправна точка за изпълнение на социалните ангажименти на компанията по света са Целите за устойчиво развитие на ООН. Програмата Kids’ Lab допринася за изпълнението на много от тях. 

Всички любопитни изследователски ученически групи, които проявяват интерес към науката химия и експериментите и имат желание да участват могат да се запишат, като се свържат с доц. Лъчезар Христов от Факултета по химия и фармация на Софийски университет на christov@chem.uni-sofia.bg

За Kids’ Lab

Първата Kids’ Lab отваря врати през 1997 г. в Лудвигсхафен, Германия. За да отбележи своята 20-та годишнина, BASF предлага нова програма с експерименти наречена “Clever Foodies”. Восновата на разработването й са социалното въздействие и образованието. Има пряка връзка с експериментите от Virtual Lab (онлайн лаборатория за деца www.basf.de/virtual_lab ), където се издава и „Диплома по експериментиране“ със съвети за всички от семейството за здравословно хранене и интересна информация за съставките на храните. 

Образоването е ключово за бъдещето на нашите деца и играе важна роля за развитието на обществото. С тази стратегия за социално ангажиране искаме да създадем възможности за учене и да насърчим чувството на децата да откриват и усвояват полезни научни методи и умения.  Това ни помага да се справяме с предизвикателствата на утрешния ден и да градим устойчиво бъдеще. 

Kids’ Lab е интерактивна, забавна и безплатна програма по химия за деца от 8 до 12 години, целяща да разкрие пред тях вълнуващия свят на химията чрез лесни и безопасни практически експерименти.

Инициативата е въведена в повече от 30 държави по света, включително Великобритания, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия и Япония.

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright