Stroiteli.bg
Търсене
Нанков обеща 30 км от АМ ”Струма” предсрочно Евродепутатите целят по-чисто и ефективно използване на енергията Защо продават гара „Пионер”? Недостиг на общински жилища в Русе 50 фирми ще изпълняват проекти за енергийна ефективност на обща стойност 195 млн. лв. преглед на всички новини
PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува AquaDrain® HB – дренажът за отводняване на площи с високо натоварване преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


Наблюдава се бързо възтановяване на новото строителство в ЕС

Наблюдава се бързо възтановяване на новото строителство в ЕС


12:43 ч., 04.07.2017 г.
EU building

Новото строителство в Европейския съюз (ЕС) и еврозоната продължава да се възстановява, показва обзорът на европейската статистическа служба Евростат за издадените през последните 10 години разрешителни за строеж.

Между 2007 и 2009 г., когато беше апогеят на световната финансова криза, общата площ на новите сгради, за които е издадено разрешително за строеж, се свива наполовина, отчита европейската статистика.

Основен двигател на този срив са резките спадове на строителния сектор в Испания и Ирландия.

През 2010 г. се наблюдава временна стабилност и след това спадовете продължават до 2014 г., отчита още Евростат, съобщава investor.bg.

Оттогава досега се отчита възстановяване на строителството, като от 2014 г. до края на първото тримесечие на 2017 г. се отчита ръст на площта от 26% в ЕС и 24% в еврозоната.

За периода от първото тримесечие на 2014 г. до края на първото тримесечие на 2017 г. в повечето държави се наблюдава устойчив ръст на площта на сградите, за които са издадени нови разрешителни за строеж.

За периода най-силен ръст е отчетен в Унгария – 181%, Малта – 165%, Испания – 136%, Естония – 106%, и Ирландия – 99%.

Ръстове в рамките на 50-60% са отчетени още в Литва, Швеция, Холандия, България и Кипър.

За сравнение – в Латвия и Белгия са регистрирани най-големите спадове – съответно 49% и 30%. Следват Дания – 8%, Гърция – 7%, и Румъния – 6%.

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright