Начало Новини One Delisle – първата кула на Studio Gang в Канада

One Delisle – първата кула на Studio Gang в Канада

Slate Asset Management представи дизайна на Studio Gang за плана за нов блок и смесена кула в югозападния ъгъл на Yonge и Delisle в Торонто по време на обществена консултация снощи на ул. Clair Avenue Уест 55. Жан Ганг, учредител на Studio Gang, представи визията на местните заинтересовани страни, включително членове на групата за жители на Deer Park, BIA Yonge & St. Clair и широката общност.

Замислен като нов модел за устойчив градски растеж, проектът One Delisle ще донесе широкообхватни градски подобрения на общността Yonge и St. Clair чрез вливането на нови жилищни и търговски площи. Разположен на важен транзитен възел в центъра на Торонто, проектът е в синхрон с дългосрочната визия на Slate за възстановяване на Yonge и St. Clair като оживен пешеходен район с процъфтяващи търговски, приветливи открити пространства и архитектура от световна класа.

„Предложената сграда в One Delisle е само един от компонентите на този проект. Заради нашите притежания в района, ние сме в уникална позиция да приемем един холистичен градски подход“, казва Брандън Донъли, вицепрезидент по развитието на Slate Asset мениджмънт.

Slate придобива собственост в квартал от средата на 2013 г. и понастоящем притежава десет имота, включително четирите ъгъла на пресечната точка на улица Yonge и булевард St. Clair.

„One Delisle въвежда нов подход към дизайна на кулите в Торонто. Ние донесохме вида на откритите пространства, които обикновено намирате в средата на по-висока архитектура, до висок дизайн „, добавя Donnelly. „Формата на сградата се основаваше на две основни съображения: желание да се отговори на местния контекст и желание за създаване на удобно и просторно открито пространство, което да работи в Торонто. Всяка резиденция в тази сграда ще разполага с щедра тераса или балкон. „

Вкоренена в съществуващата архитектура на квартала, One Delisle се привежда в съответствие с градската мрежа в основата си, както и с витрините по ул. Йонг. Предложеният дизайн също запазва елементи от ул. Йонг 1498, запазвайки главния уличен характер на общността. Щедрите неуспехи на двете улици Yonge Street (ул. Йонг) и Delisle Avenue позволяват по-широки тротоари, увеличена слънчева светлина на нивото на улиците и нови фини зърна, които ще създадат по-приятно изживяване за пешеходците.

Изкачвайки се нагоре от праволинейната си база, сградата леко се превръща в компактна, шестнадесетстранна кула, която драматично намалява сенките по околните улици и квартали. Този преход отговаря и на промяната в категорията на обекта и на завоя по улица „Йонг“, което прави местоположението на една крайна спирка с гледка и идеален вход към общността Йонг и Сейнт Клер от север и от други квартали в града.

Кулата е проектирана като серия от осем етажни елементи, които гнездят заедно, докато се извиват нагоре по фасадата. Ширината, променяща се като геометрия позволява различни плочи за подова настилка, които водят до уникални условия в помещенията, като предлагат разнообразие от жилищни опции за квартала със смесено предназначение. Нагласени на климата на Торонто, щедри засадени тераси на върха на тези елементи и защитени балкони вътре в тях ще се простират на открито в сезоните на рамото.

„Геометрията на фасадата и нейната самозащита позволяват на всяко жилище да остане готино през лятото, като същевременно оптимизира зимната светлина“, казва Жан Ганг. „Този нежен терен очертава вътрешно-външни връзки на балконите и терасите, които спират сградата в организация, вдъхновена от органичния растеж и форма“.

Основана в Чикаго, Ню Йорк и Сан Франциско, Студио Ганг е широко призната за архитектура, която издига градската среда, докато се развива полезното взаимодействие между хората и тяхната естествена и градска среда. Този етос е видим в разнообразното портфолио на Studio Gang, което включва Aqua Tower в Чикаго, Folsom Bay Tower в Сан Франциско и Десето авеню 40 по High Line в Ню Йорк, всеки от които подчертава връзките между хората, града и природата. One Delisle ще бъде първата кула на Studio Gang в Канада и първото основно развитие на Slate в района, което сигнализира за уникално сътрудничество, което съчетава глобален опит и висок дизайн със значителна и дългосрочна инвестиция в квартала Yonge и St. Clair.

Като част от продължаващите усилия в Yonge и St. Clair, Slate потърси възможности за подобряване на публичната сфера по различни начини – от пускането на 8-етажна стенопис от британски уличен художник през 2016 г. до въвеждане на новата дерета, проектирана от Генслер пейка по улица „Йонг“ миналото лято. Една Delisle представлява възможност за продължаване на това наследство: успоредно с проекта Slate обновява и разширява Делис – Св. Clair Parkette, в сътрудничество с студиото „Джанет Розенберг“, чрез включването на съществуващ паркинг в района.

„Приносът на общността и града винаги е мощен инструмент в процеса на проектиране и планиране“, казва Донъли. „Предложеният дизайн е бил повлиян от някои от ранните дискусии, които имахме с персонала на града и местния съветник, и сме развълнувани да започнем по-публично обсъждане на проекта“.

След дебюта на дизайна на общността, Slate ще направи официално подаване на градоустройството. „Смятаме, че сме предложили дизайн, който не само издига архитектурната дискусия в този град, но и увеличава ползите за обществото и обществото. Сега е време да се говори за това публично.“

Днес Slate пусна нов уебсайт, за да събере обратна връзка и да предостави актуализации на общността по време на процеса на планиране. За повече информация посетете yongedelisle.ca.