Начало Новини Модернизираха art déco хотел „Монтана“ в Люцерн с продукти на Сименс

Модернизираха art déco хотел „Монтана“ в Люцерн с продукти на Сименс

Hotel Montana

Перфектното място за почивка
Обявен за „Хотел на годината в Швейцария 2018/2019”, хотел art déco „Монтана“ е открит през 1910 г. и е разположен малко по-нависоко в Люцерн. До него се стига с кабинковия лифт на хотела, който предлага невероятна панорамна гледка към езерото Люцерн.

Четиризвездният хотел настанява около 25 000 гости годишно. Известен е с историческите мебели, с които е обзаведен, както и като важен културен център в гр. Люцерн. Повече от 20 години в бара на Луис, намиращ се в хотела, се провеждат седмични джаз и блус джем сесии. Ресторантът също е популярно място, отличено с 15 точки  Го&Мийо (Gault & Millau). Известният готвач Йохан Бриидайк (Johan Breedijk) отваря уникална кухня от отворен тип (Kitchen club), където гостите имат пряк контакт с главните готвачи и могат да наблюдават работата им.

Hotel Montana

Решения
Хотел Монтана е оборудван с пожароизвестителна централа AlgoRex, 235 детектори Sinteso и 115 детектори от предишно поколение. Благодарение на съвместимите Siemens продукти за противопожарна защита е възможно да се извършват частични модернизации. Например най-новите детектори Sinteso с ASAtechnology™ към момента се управляват от предишна версия на  контролен панел AlgoRex. Пожароизвестителите в отделните части на хотела, инсталирани по различно време, могат да бъдат заменени. Кухнята е оборудвана с 32 пожароизвестителя Sinteso с ASAtechnology, които надеждно  различават истинските пожари от измамните явления, причинени от готвенето. Централата следи детекторите на три различни сгради и се намира на рецепцията на хотела, която се обслужва 24 часа в денонощието. Съвременната система за пожарна безопасност защитава уникалния дух на art déco хотел „Монтана“.

Hotel Montana

Преимущества
Гъвкавата инсталация на устройствата е предпоставка за спокойна и сигурна работа, позволяваща да бъдат избегнати ненужни разходи. Най-съвременните пожароизвестители на Siemens Sinteso повишават сигурността на гостите, служителите и активите чрез надеждна детекция. Използваната ASAtechnology е изключително подходяща за предотвратяване на фалшиви аларми, причинени от измамни явления като пара например, която е от съществено значение за защитата на служителите и гостите.

siemens.com