Начало Новини Mecanoo представя дизайн за две жилищни кули в Хага

Mecanoo представя дизайн за две жилищни кули в Хага

The Grace

Холандското архитектурно студио Mecanoo представи дизайн за две кули в Хага, Холандия. Двете кули ще бъдат реализирани в Rijswijkseweg близо до центъра на града и ще гледат към канала Trekvliet, който ще се превърне в парк за пешеходци и велосипедисти през следващите години.

The Grace

Наречен The Grace, ансамбълът от две жилищни кули, едната от които достига 150, а другата 180 метра, ще се състои от 1500 жилища, включващи 30% социални жилища, 20% жилища от среден клас и 50% жилища за свободния сектор имоти под наем. Кулата ще включва и широка гама от общински помещения, офиси с площ от 6000 квадратни метра, търговски площи с площ 2500 квадратни метра, паркинг за велосипеди и автомобили.

The Grace

Проектът Grace ще свърже кварталите Binckhorst и Laakhaven с центъра на града, а комбинацията от жилищни и работни помещения свързва предприемачите и жителите. Жилищната концепция се основава на нарастващото търсене на жилища на достъпни цени и засилване на чувството за общност. С над 1500 социални, средни и свободни имоти под наем и широка гама от комунални услуги, The Grace адресира тази нужда.

The Grace

Описани като „грациозна икона“, сградите образуват хармоничен състав с фини вариации в отворени и затворени фасадни елементи, прозрачни и плътни ъгли, материализация и цвят. Жителите могат да се насладят на гледка към града, а оттам и към морето.

The Grace

Комплексът ще включва помещения с търговски функции, ресторант и офиси на приземния етаж, а горните му нива ще съдържат жилища, офиси и общински съоръжения. Аркадите от двете страни на комплекса предлагат защита срещу вятър и дъжд и създават защитени места за клиенти и жители. Прозрачно фоайе ще формира оживеното сърце на комплекса. То ще предлага работни кътове и места за събиране и отмора за обитателите, рецепция за посетителите и околни пространства за съвместна работа. Лобито всъщност ще представлява продължение на дома.

The Grace

Сградата подкрепя и нововъзникващата устойчива субкултура, и ще осигурява на обитателите общи велосипеди и електрически автомобили. The Grace ще предлага атрактивни общи съоръжения, които свързват жителите, което го прави уникално място за живеене.