Начало Новини Кулата Maersk – новата забележителност на Копенхаген

Кулата Maersk – новата забележителност на Копенхаген

Maersk-Tower Кулата Maersk е съвременна сграда за научни изследвания, чиято новаторска архитектура създава оптимална рамка за изследвания в областта на здравеопазването и я прави нова, отличителна забележителност в Копенхаген. Тя има за цел да даде положителен принос към общността чрез свързването на Копенхагенския университет с околните квартали и по-голяма част от града.

Maersk-Tower Кулата е продължение на факултета по здравеопазване и медицински науки на Университета в Копенхаген и включва както изследователски и преподавателски съоръжения, така и конферентен център с аудитории и заседателни зали, снабдени с най-новите технологии.

Maersk-Tower За научни изследвания в областта на здравето от световна класа, е важно да се създаде място, което насърчава много възможности за обединяване, преодоляване и oсъвместяване на различни дисциплини, от широката общественост до научната общност. Това спомага за комуникацията на текущите изследователски дейности, водещи до обмен на знания и вдъхновение за свежи и новаторски изследвания.

Maersk-Tower Архитектурата на кулата включва зелен, градски парк, който е отворен за всички и следователно включва и развива околния квартал. Уникалният елемент на новия парк „Кампус“ е зигзагообразният „плаващ път“, който води пешеходците и колоездачите през част от кулата Maersk. Това позволява на обществеността да се доближи до сградата и изследователите, като същевременно създаде нова връзка между Nørre Allé и Blegdamsvej.

Maersk-Tower Със своята прозрачна фасада цялата база изглежда отворена и приветлива и в същото време тази прозрачност позволява на вътрешността на сградата да се слее с външния зелен пейзаж. Самата кула притежава всички изследователски съоръжения, в иновативни и модерни лаборатории. На всеки етаж функциите на кулата са свързани помежду си в един ефективен цикъл, който осигурява по-кратки разстояния за изминаване и укрепва възможностите за работа в екип.

Maersk-Tower Скулптурно стълбище визуално и физически свързва открития атриум на петнадесет етажа, създавайки обширно триизмерно усещане за пространство. В непосредствена близост до стълбището на всеки етаж има открита и приканваща “Science Plaza”, която служи като естествено място за срещи и общуване на много служители.

Фасадата на Кулата е решена чрез релефна решетъчна структура от медни покрития. Тези своеобразни щори на фасадата функционират като подвижни климатични щитове, които в зависимост от климатичните условия автоматично се отварят или затварят, осигурявайки комфортен вътрешен климат.

Maersk-Tower Кулата Maersk е домакин на най-енергийно ефективните лаборатории в Дания, където отпадъчната енергия се рециклира до безпрецедентно ниво. Това, в комбинация с подвижната топлинна защита на фасадата и други енергоспестяващи мерки, прави сградата пионер на енергийно ефективната лабораторна конструкция.