Начало Новини Кран вместо мистрия: строителство с тухлени модули

Кран вместо мистрия: строителство с тухлени модули

redblocЕдни от основните проблеми за строителните фирми са желанията на клиентите за качествено строителство в кратки срокове, обем на поръчките, който надвишава капацитета на фирмите и липсата на квалифициран персонал, който да се справи с все по-голямото търсене. Един от начините за задоволяване на жилищните нужди е модулното строителство. Когато се използват модулни, сглобяеми компоненти е необходим по-малко квалифициран персонал, което прави възможно да се съкратят сроковете на строителство.

Например, масивни сглобяеми тухлени сгради могат да се изградят в рамките на няколко дни с помощта на тухлените модули, които се предлагат от немската компания Redbloc. Благодарение на патентования процес на сухо свързване, производството на Redbloc позволява напълно автоматизирано изграждане на отделни тухлени модули.

redblocС тяхна помощ могат да бъдат построени жилищни сгради, вариращи от класически еднофамилни до многофамилни жилища (с височина на строителството ≤ 20 m), търговски сгради, складове и производствени халета.

redblocВсички модули, като покриви, прозорци и отвори на врати са произведени предварително във фабриката и могат да се монтират на място, независимо от климатичните условия. Така използването на модулите предлага сравнително ниски разходи за персонал. Обикновено един квалифициран работник с двама асистента могат да изградят един етаж за ден.

redblocРъбовете и челните фуги между елементите се уплътняват с монтажно лепило Redbloc. Прецизно залепените стени се доставят чисти на строителната площадка и нямат почти никакви неравности, като по този начин допълнително намаляват работното време при нанасянето на мазилка.