Начало Новини Комплекс от стари контейнери

Комплекс от стари контейнери

Container Park„Контейнерният парк“ е уникален проект, в който архитектурата допринася не само за оформянето на пространствата по находчив начин, но и за стратегическото насърчаване на нова култура на екологична чувствителност и научноизследователска дейност, в голям обществен университет в Турция.

Container ParkКато признава зараждащата се нужда от продуктивни взаимоотношения между образованието, научните изследвания и промишлеността, технопаркът на EGE възлага създаването на съоръжение, което да насърчи интердисциплинарното сътрудничество и да наложи нововъзникващия технопарк в сърцето на Измир.

Container ParkКонтейнерният парк съчетава екологичен и футуристичен дизайн, който като цяло действа като прототип на кампуса за изследвания и разработки. Сградата е проектирана да преодолее пропастта между различните области на науката. Архитектурата е проектирана с намерението на членовете на общността да пресичат пътища и да си взаимодействат за създаването на общи бъдещи проекти.

Container ParkКонтейнерният парк е специфичен във всяко едно отношение. Чрез разполагането на локално закупените контейнери за морски транспорт, намиращи се на 12 км. в пристанище Измир, екипът на проекта е успял да обнови един неизползван обект с неизползвани строителни материали. Разположението на обекта, слънчевата ориентация, съществуващите маршрути в кампуса, сенчестите дървета и контурите на предишната сграда спомагат за създаването на смислено и финансово рентабилно разпределение на контейнерите.

Container ParkЗа разлика от традиционните сгради на кампуса със статични входни и изходни точки, контейнерният парк е централен елемент, който може да бъде изследван по многостранен начин. Той е проектиран да бъде екологично устойчив, като освен рециклиране на материалите и повторната им употреба, проектът показва пълна гама от екологични стратегии. С поставянето на контейнерните модули с максимална експозиция север-юг и тесни напречни сечения, проектът увеличава възможността за използване на пасивни слънчеви стратегии, съчетани с естествена вентилация.