Начало Новини Компактен мобилен компресор от Atlas Copco

Компактен мобилен компресор от Atlas Copco

Atlas Copco

Независимо дали се използват за пясъкоструещи или бетонови приложения – по-малкият отпечатък и по-лекото тегло на новите компресори XATS 288 и XAVS 238 предлагат много предимства на клиентите, заяви компанията Atlas Copco. Новите версии на мобилните компресори XAVS 238 и XATS 288 са с 27% по-малък отпечатък и уникален за едноосните компресори дебит от 12,2 до 16,6 м³/мин. Това, в комбинация с 20% по-малко тегло, дава на клиентите максимална гъвкавост при транспортиране и внедряване на място.

Atlas Copco

И двата компресора са оборудвани с най-новия винтов елемент от Atlas Copco. Към това се добавя нов двигател, който ще намали консумацията на енергия с 10%. В допълнение, новите модели разполагат с контролната система PACE (настройка на налягането чрез когнитивна електроника). Това разширява обхвата на налягане на един компресор от 7 до 14 бара. Тази по-голяма гъвкавост увеличава степента на използване на всяка компания за наемане на машини.

Atlas Copco

Интервалът за смяна на маслото на компресора е удължен до 1000 часа, или на всеки две години. В допълнение, семплия дизайн на контейнера позволява подмяната на маслоотделителя само за един час и всички части, които се обслужват, са лесно достъпни. По-ниската поддръжка и по-дългият експлоатационен живот намаляват общите експлоатационни разходи.

За повече информация: Atlas Copco