Начало Новини Хотел на 16 етажа ще бъде построен в Пловдив

Хотел на 16 етажа ще бъде построен в Пловдив

Инвеститор е новият собственик на хотела SPS, който в момента прави мащабен ремонт за почти 1 млн. лева. Срок за строителството на обекта не е уточнен.

Комплекс SPS бе закупен през юли тази година от фирма „Хотел Пловдив 2019“, в която основни акционери са пловдивските компании „Подем“ и „Щром“. Новите  собственици успяха за по-малко от 4 месеца да реиновират повече от половината от 130-те стаи, конферентните зали, фоайето и паркинг пространството. Изцяло е сменен мениджърският екип на хотела.

„Комплексът не е спирал да работи, модернизирането се извършва поетапно“, обяснява неговият изпълнителен директор Георги Динков. „Ремонтира се етаж по етаж, като по този начин не се нарушава спокойствието на гостите“. В хода на обновяването са направени стаи и инфраструктура за достъпност за хора с увреждания, допълва Дима Стойчева, управител на хотелската част.

По план ремонтът трябва да приключи до края на годината и ще струва 950 000 лева. Освен, че разполага с една от най-големите леглови бази в града, за 193 човека, SPS предлага и възможност за конгресен туризъм – има 2 конферентни зали за по 50 човека и една зала за 100 човека.

Новото хотелско тяло на 16 етажа ще е с 200 помещения за настаняване. Ще има също и голям СПА център с басейн, фитнес, релакс зона, съобразени с най-новите тенденции.

В хотела се предлагат и над 100 офиса с различна големина. Реиновирането им е според изискванията на наемателя и се извършва до 20 работни дни, гарантира Росица Благоева, управител на офис центъра.

Паркингът е закрит и открит, със 140 паркоместа, приспособен е за маневриране и на големи автобуси и разполага със зарядна станция за електромобили.