Начало Новини Геодезични куполи, като луксозни еко-квартири в Квебек

Геодезични куполи, като луксозни еко-квартири в Квебек

Канадската архитектурна фирма Bourgeois/Lechasseur завършва тройка от геодезични куполи, осигуряващи луксозно, целогодишно, еко настаняване в живописна гора в Квебек, Канада.

Трите купола са разработени като част от по-голям туристически проект, разработен от Dômes Charlevoix. Всеки купол е разположен на дървена площадка, като квартирите са напълно интегрирани в ландшафта. Площадката също така служи като открита тераса с джакузи.

Куполите осигуряват обширна площ, която може да приюти до четири госта. Всички удобства като напълно оборудвана кухня, изискана баня, камина, голяма тераса и частен спа са поместени под всеки купол, за удобно и незабравимо преживяване. В допълнение, мецанинът помещава второ легло и предлага спиращи дъха гледки, благодарение на големите прозорци на куполите.

Поради малкият си екологичен отпечатък, тези ваканционни убежища, запазват околните дървета и оказват минимално влияние върху естествената им среда. Строежът на квартирите е осъществен на място.

Сивото покритие на конструкциите е направено от PVC и включва допълнителна изолация за студените канадски зими. В средата на стаята, архитектите проектират черна кутия, в която е скрита банята и има малки кухненски шкафове, вградени на външните ѝ стени. На партерния етаж са разположени легла, кухня, лъчисто отопление, маса за хранене и две възглавници, които осигуряват на гостите незабравимо преживяване.