АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Казичене, ул. Трети Март
    • 1532
    • СофияАустротерм България е специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран пенополистирол. Фирмата предлага оптимални енергоспестяващи решения за изолация във всяка област – от мазето до тавана.

Austrotherm води началото си от 1953 г., когато Освалд Новотни става първия производител на стиропор в Австрия. През годините фирмата се разраства, основавайки дъщерни дружества в много страни от Централна и Източна Европа. Днес групата на Austrotherm включва фирми в 11 страни с 17 производствени бази и заедно с фирми като Baumit и Murexin принадлежи към Schmid-Industrie-Holding, един от най-големите строителни концерни в Европа.

Аустротерм България ЕООД развива дейност на българския пазар от 2004 г., а първият завод за EPS в София заработва официално през май 2005 г. Признанието за високото качество на плочите от EPS не закъснява и още същата година Аустротерм България получава Златен медал на 61-вия Международен технически панаир в Пловдив. През годините на усилено строителство, фирмата успява да се наложи като лидер на пазара, успешно задоволявайки нуждите на своите клиенти.

В рамките на само няколко години заводът в София достига границите на своя капацитет. За да задоволи постоянно нарастващото търсене по време на строителния бум по българското Черноморие и да позволи по-гъвкава реакция на желанията на клиентите, Аустротерм България открива втори завод за EPS в Айтос през юли 2008 г. Със своите две производствени бази и екип от високо квалифицирани служители компанията успява да откликне по най-добрия начин на нуждите на търговци, строители, архитекти и проектанти.

Като признат производител на топлоизолационни плочи от EPS и XPS, фасадни профили и плочи за вътрешно изграждане, Аустротерм държи преди всичко на високото качество и води последователна иновационна политика. Намирането на правилните решения за топлоизолация -от търговеца през строителя до крайния клиент, е основен приоритет в работата на компанията.

Енергоспестяваща топлоизолация от мазето до тавана
Аустротерм предлага оптимални решения за изолация във всяка област: за фундамента и мазето, за периметъра и областта на цокъла, за стените, плоските и скатни покриви, за вътрешността на сградата, както и за изолация от ударен шум.

- Austrotherm EPS (експандиран полистирол, стиропор) - изолационен материал, наложил се успешно за изолация на покриви, стени, плочи и основи на жилищни сгради и други обекти.
- Austrotherm XPS (екструдиран полистирол) - за области, които поставят пред изолационните материали високи изисквания за устойчивост на натиск и влага.
- Austrotherm Фасадни профили - придават индивидуален облик на всяка фасада.
- Austrotherm Uniplatte - строителна плоскост за мокри помещения и вътрешно изграждане.

Austrotherm. Перфектна защита в студените зимни нощи и горещите летни дни!